top of page
IMG_4963.jpg

Våra butiker

besök oss gärna i

IMG_4963.jpg
Ecoflor Rådhustorget &
Ecoflor Retuna

Ecoflor ska inspirera hela världen och visa att det gamla är det nya. Vi tillhandahåller miljövänligt odlade växter och blommor och erbjuder begagnade krukor och tillbehör. Vi fokuserar på cirkulärekonomi och att vara med och rädda världen. 

 

Hållbarhet handlar inte om att hålla tillbaka och leva mindre utan om att åstadkomma mer med de resurser vi redan har.

Alla växter är enbart från miljöcertifierade odlade och är omsorgsfullt utvalda med hänsyn till människa och miljö. Vi har ett stort utbud av krukor och andra återbrukade tillbehör till dina växter.

 

Snittblommor

Krukväxter

Återbrukade krukor

Presentartiklar

Trädgårdsmöbler

Balkongmöbler

Våra kunder är miljömedvetna och ser vikten av att skapa unika hem. Ni ska kunna konsumera utan klimatångest och samtidigt vara trendiga. Genom vår verksamhet ska vi minska avfallet och hålla produkter i cirkulation så länge funktionen upprätthålls. När en vara är skadad tar vi ansvaret att sortering för att den ska kunna göra nytta som återvunna material.

Allt är utvalt med hänsyn till människor och miljö. Hos oss kan ni kan konsumera utan klimatångest och samtidigt vara trendmedvetna. 

IMG_3665.jpg
Ecoflor Rådhustorget

Decoflor startade sensommaren 2009. Min idé var att öppna en blomsterbutik med fokus på miljövänligt odlade blommor och mer nytänkande buketter och dekorationer. Idag är nästan allt vi har i butiken miljömärkt eller lokalt odlat. Vi har också satsat på tillbehör med mycket hög kvalitet som tex svensktillverkade ekologiska doftljus, svensktillverkade kort på miljöpapper och vaser från Skrufs glasbruk i Småland.  

Vi köper inte hem färdiggjorda buketter utan allt binder vi själva. Vårt jobb är att vara kreativa och det är då det blir som bäst - när floristen får skapa.

Sedan mitten av fungerar butiken som blomsterateljé, butik och kursverksamhet och i början av veckorna jobbar vi med alla förbeställningar, uppdrag, kurser/workshops och företagskunder.

IMG_5287.jpg
IMG_3337.jpg
Ecoflor Retuna

Tanken att öppna ett Ecoflor har funnits ända sen starten av Decoflor. Vi ville öppna en blomsterbutik med 100% miljöfokus och när möjligheten att öppna en blomsterbutik i kanske världens första återbruksgalleria dök upp så tog vi den chansen. 

På Ecoflor handlar du enbart miljövänligt odlade blommor och växter. Tillbehör som tex krukor och vaser får vi från inlämningsdepån Returen där människor lämnar in saker de inte längre vill ha. Genom att renovera, fixa till och kreativt återbruka sakerna kan de säljas vidare och får ett nytt värde hos en ny ägare. 

Hållbarhet handlar inte om att hålla tillbaka och leva mindre – utan om att åstadkomma mer med de resurser vi redan har.

bottom of page